Tips när du ska anlita takläggare i Stockholm!

Ett hustak har en lång livslängd och behöver sällan bytas ut. I Sverige är de vanligaste takmaterialen tegel eller betong och båda har en mycket lång hållbarhet, i vissa fall över 100 år. Förr eller senare är det ändå dags för ett takbyte.Men hur gör man för att hitta bra takläggare som inte gör takläggningen till en mardröm? Vi har sammanställt våra bästa tips när du ska välja takläggare i Stockholm!

Takläggare Stockholm

Samla information

Samla information från olika takläggare. Idag kan man enkelt hitta recensioner på Google från andra privatpersoner som anlitat dem och skapa sig en egen uppfattning om takfirman. Surfa in på takfirmans sajt och kontrollera om det finns referenser att utgå ifrån. Har de bytt flera tak och kunderna är nöjda är det en indikation på att det är en duktig takläggare.

Ta in offerter

Be att få offerter från flera olika företag. Jämför vad som ingår, tidsåtgång och kostnader.

Prata med bekanta

Hör med vänner, bekanta och kollegor vem de har anlitat och om de var nöjda. Det kan vara enklare än att försöka hitta rätt i djungeln på nätet.

Kolla branschen

Kontakta en branschorganisation och hör vilka företag i närheten av dig som är anslutna.

Kontrollera F-skattsedel

Passa även på att kontrollera att firman har F-Skattesedel samt är momsregistrerade. Det kan också vara värt att göra en kreditupplysning, bara tänk på att nystartade företag inte kan ha hunnit få några betalningsanmärkningar.

Kontrollera firmans arbetsmiljö

En del tullar på säkerheten för takläggarna. Därför är det av stor vikt att man alltid ska fråga efter arbetsmiljöplan och kontrollera att firman använder bra ställningar och jobbar med säkerheten. Byggherren, det vill säga husägaren, är den som har ansvaret om något händer och kan bli bötfälld vid en olycka om säkerheten har brustit. Vid en takläggning i Stockholm är det därför av stor vikt att anlita en firma med trygg arbetsmiljö!