Mekanisk verkstad i Borås

Söker du hjälp av en mekanisk verkstad i Borås? Det kan vara allt ifrån tillverkning, ytbehandling och gravyr av valsar. Så som mekanisk gravyr och lasergravyr. Valsgravyr är en mekanisk verkstad i Borås som erbjuder en unik kunskap men framförallt en maskinpark för tillverkning. Valsgravyr har funnits sedan år 1913 och producerar idag alla sorters valsar, stora som små.  

Valsgravyrs affärsidé  

Deras affärsidé är att tillverka, renovera och gravera valsar. Huvudfokus ligger i Sverige men även i övriga Europa. Valsgravyr är den naturliga länken mellan deras kunders design, utvecklingsavdelningar och egna produktion.  

Tjänster 

Valsgravyr erbjuder repro och mönsterbearbetningar för gravyrer, präglingar, schabloner och annat efter kundens önskemål. Dem kan ta emot originalinskanning och digitala filer. De kan också skapa mönster utifrån en idé. Valsgravyr anpassar sig även för att kunna vara helhets leverantör, såsom repro för filmframtagningar och digital printing som produceras utanför huset. Dem arbetar i vanliga grafiska program men även i specialanpassade program för textiltryck. Tjänsterna dem utför är aniloxvalsar, mirror finish, slipning, rastervalsar, präglingsvalsar, djuptrycksvalsar, slätvalsar, ytbehandling, rotationsschabloner samt tillverkning & reparationer.  

Miljö och hållbarhet 

Utöver detta satsar även Valsgravyr på miljö och hållbarhet. Valsgravyrs verksamhet är miljöklassad enligt miljöbalken. Med ett ständigt sökande efter alternativa produkter för att förbättra deras produktion och minska skadan på miljön. Med detta sagt, har Valsgravyr ett helt eget reningsverk där dem tar hand om allt vatten från produktionen och skickar kontinuerligt utsläppsprover för oberoende analys. Detta innebär kortfattat att dem arbetar systematiskt med åtgärder för att minska utsläppen. Med erfarna och kompetenta men även engagerade medarbetare vill Valsgravyr alltid ge kunden den bästa kvalitén. 

Behöver du hjälp av en mekanisk verkstad i Borås? Klicka på länken för att ta dig till Valgravyrs hemsida.