Tips när du ska bygga hus!

Har du också en dröm om att bygga ett hus som är helt anpassat efter dig och dina behov? Att förverkliga sin husdröm är något som kan ta tid och byggprocessen kommer ofta med många frågor och beslut. Vi på Horseflame Norden har samlat ihop en hel del tips som kan underlätta dina förberedelser i planerandet av ditt drömhus.

Här kan du läsa mer om att bygga hus med Mjöbäcksvillan

Sätt upp en tydlig budget

Prova att lista upp varje liten utgift – allt från tomt och eventuella sido-kostnader till bygglov, kontrollansvarig, besiktningsman och andra anslutningsavgifter. Genom att ha kontroll på varenda kostnad kommer du garanterat känna mindre oro och sova bättre om nätterna under husprojektets gång.

Gör en research

Ta reda på vad du är ute efter genom att inspireras av bloggar, Instagram- flöden och andra sajter. Men för att kunna göra det du vill gäller det även att vara påläst om husprocessen. Om du är förberedd så kommer du få bättre kontroll och även kunna ta mer kostnadseffektiva beslut. Hör gärna med vänner, familj och bekanta som gått igenom processen av att bygga hus – de har garanterat många råd.

Tidsplan

Sätt upp en tidsplan där du för in realistisk tidsåtgång för alla moment i husbygget. Var beredd på att vissa moment kan ta längre tid än vad du egentligen hoppas och vill. Det absolut vanligaste besvikelsen i processen av ett husbygge är när man inte får flytta in när man tänkt. Det är därför en god idé att sätta upp en tidsplan.

Vilket område?

Skriv en lista för vilka områden ni är ute efter. Tryggt område? Nära havet? Med utsikt? Det gäller att hitta sin ultimata tomt. Det första du behöver titta på är tomtpriset. Passar området och har jag råd att bygga? Du kan även passa på att ringa kommunen och ta reda på om fler tomter är på gång som passar dina behov och önskemål. Gör en lista på tomter du kan tänka dig och titta på tomtkvaliteten. Ta reda på anslutningskostnader i området och undersök vad som står i detaljplanen.