Ljuddämpande tyger

Är du intresserad av ljuddämpande tyger? Borås Cotton är ett textilföretag som erbjuder ljuddämpande tyger.  Det finns flera fördelar med att använda ljuddämpande tyger. Ljuddämpat tyg ser dels till att förbättra akustiken i ett rum vilket är väldigt kostnadseffektivt. Förutom att dämpa ljud ser det även till att hantera ljusstyrkan i rummet.

Information kring ljuddämpande tyger

Borås Cotton erbjuder effektiva ljudabsorberade tyger som skapar både lugn och harmoni. För att kunna mäta ljudabsorptionen mäts det med hjälp av standard ISO354:2003. Efterklangstiden är det som ligger till grund för resultatet och dess absorptionsklass. Borås Cotton har även gjort det enklare för sina kunder att hitta rätt tyg genom att märka dem. Akustiktygerna är därmed märkta i kollektionen C+ och upp med en gul markering. Om du väljer tyger med C+ märkning kan du känna dig trygg. Alla deras C+ är ljuddämpande tyger.

Mobila gardinväggen

Borås Cotton erbjuder även tyger med extra ljuddämpande effekt. Tyget består av dubbla lager och kallas Elbrus som ingår i deras serie av akustiktyger av ”no noise”. Denna gardinvägg är trevlig och modern men även flyttbar. Gardinen bidrar även till avskärning med öppna ytor vilket ger en naturlig känsla i rummet.

Ljudabsorberande och flamsäkra tyger

Förutom att Elbus är ljudabsorberande så är tyget även flamsäkert. Detta innebär att tyget kan användas i offentliga miljöer men även hemma. Det är allt högre material av Trevira CS som utgör flamsäkerheten. Flamsäkerheten i sin tur består av polyesterfiber. Detta passar perfekt till gardiner då en brand kan förebyggas genom att materialet snabbt avviker från flamman.

Se till att besöka Borås Cottons hemsida för att läsa mer kring deras ljuddämpande tyger eller deras andra tyger. Borås Cotton erbjuder flera olika typer av tyger anpassade efter olika känslor. Allt ifrån lugn och koncentration till energi och kreativitet. Du kan även hitta kontaktuppgifter och annan information på deras hemsida.