Brandsäkra tyger till byggnader

Trevira CS som varumärke är idag synonymt med flamskyddade tyger i polyester. I dagens läge visar forskning att en av de vanligaste orsakerna till brandspridning är olämpliga textilier. Därför finns nu nationella och internationella standarder som hjälper oss att förebygga detta. Trevira CS-textilier uppnår högsta internationella standard för brandsäkerhet, då de är skapat av permanent flamskyddande fibrer.

Läs mer om Trevira på Borås Cottons hemsida

Permanent flamskyddad fiber

De fibrer som efterbehandlas med flamskydd kan lätt förlora sin funktion vid slitage eller av ålder och frekvent tvättning. Treviramaterial är flamskyddad i sin natur då materialet är skapad av permanent flamskyddad fiber. Skillnaden är den kemiska strukturen av polyesterfibern som förändras av yttre påverkan. En av den största fördelen med Trevira är att du kan tvätta textilierna utan att förlora den livsviktiga funktionen. Varken färg, yta eller flamhärdigheten försämras av att du tvättar tyget.

Tillverkning och hållbarhet

Dagens tyger i syntetgarn har i många fall mycket hög slitstyrka vilket gör att ditt tyg kommer att hålla över lång tid, vilket gynnar både dig själv och vår gemensamma miljö. Ett tyg vävt i Trevira CS går till och med att återvinna till 100%. Trevira-tyger tillverkas dessutom på ett miljövänligt sätt och kräver ingen extra brandskyddsbehandling som andra material normalt behöver. Trevirafibrer och filament är även certifierade enligt Oekotex 100 Standard, så om branden mot förmodan skulle vara framme skyddar tyget avsevärt mot att ge ifrån stora mängde giftig rök.

Varumärket Trevira CS är ett material som ofta hittas i offentliga utrymmen, där inredningen har höga krav vad gäller säkerhet och funktion. Forskning och utveckling kring Trevira pågår ständigt och ger tillverkare goda förutsättningar att skapa innovativa och framför allt säkra produkter världen över. Materialet imponerar med sin rena yta, hållbarhet och lättsamma hantering.